Naar boven
Icoontje homepage
Home
Nieuws
Doe mee met 1001ha kruidenrijk grasland!

Doe mee met 1001ha kruidenrijk grasland!

Beheer
Beleidsvisie

Stadserven doet mee aan het project ‘1001ha kruidenrijkgrasland’ en hiervoor budget ter beschikking gesteld.

Stadserven heeft de gronden van Stadserven aangemeld bij het project ‘1001ha kruidenrijk grasland’ en hiervoor budget ter beschikking gesteld. Dit project houdt in dat boeren die op vrijwillige basis willen experimenteren met kruidenrijk grasland, met korting productieve en extensieve kruidenrijke zaaimengsels kunnenbestellen via de website 1001ha.nl. De reden voor Stadserven voor aanmelding is dat dit project enerzijds bijdraagt aan de biodiversiteit en anderzijds bespaart dit voor de boer kunstmest, draagt bij aan een gezonde bodem en draagt bij aan koe-gezondheid.

De deelname van Stadserven aan de regeling 1001ha betekent voor u als pachter dat u kunt experimenteren met 3 of 6 hectares kruidenrijk grasland zonder dat hier het nadeel aan vast zit dat kruidenrijke zaaimengsels een stuk duurder zijn dan regulier graszaad. Het project 1001ha betaalt het verschil in kosten tussenregulier graszaad. De korting varieert van € 75 op een inzaaimengsel, tot € 150 op een door zaaimengsel en € 300 op een extensief kruidenrijk zaaimengsel per hectare zaaigoed tot een maximum van 3 hectare.

Stadserven breidt deze regeling uit tot een maximum van 6 ha en verdubbelt de korting op productieve inzaai en doorzaaimengsels. De extra korting van Stadserven wordt automatisch verrekend bij het bestellen via de website 1001ha.nl en is gekoppeld aan de postcodes van de gronden van Stadserven.

U kunt tot een maximum van 6 hectare een kruidenrijk zaaimengsel bestellen via de website 1001ha.nl onder de knop ‘bestellen’. Uw korting wordt dan tijdens het bestellen verrekend. De organisatie 1001ha grasland regelt verder alles rechtstreeks met u waaronder bestelling, bezorging, facturering etc.

AKKERBOUWERS OPGELET: Tenslotte wijzen wij erop dat via 1001 ha ook zaaimengsels voor biodiverse groenbemesters op akkers te verkrijgen zijn met korting. Meer informatie kunt u vinden op de website van https://groenbemesters.1001ha.nl.

Wij hebben bij 1001ha de postcodegebieden doorgegeven van onze gronden. Mocht het als pachter van Stadserven niet lukken om deel te nemen, dan kunt u dat bij ons melden.

Deze regeling geldt totdat het budget is uitgeput.

 

 

Aanmelden

Vul uw gegevens in om u aan te melden

Alle velden met een asterisk (*) zijn verplicht.

Bedankt voor uw aanmelding!
Oeps. er ging iets mis bij het versturen van het fomulier. Probeer het nog een keer. Blijft het probleem zich voordoen zijn we ook te bereiken via info@destadserven.nl

Gerelateerd nieuws

Groenonderhoud

Samen actief in eigen landschap, doe mee!

Beheer
Groenonderhoud

Wil jij meehelpen ons landschap streekeigen te houden en te zorgen dat mensen, dieren en planten hier goed kunnen leven?

Lees dit artikel
Icoon lees meer
Nieuwsoverzicht
Icoon lees meer

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Bedankt, uw emailadres is toegevoegd aan onze mailinglist!
Oeps. er ging iets mis bij het versturen van het fomulier. Probeer het nog een keer. Blijft het probleem zich voordoen zijn we ook te bereiken via info@destadserven.nl