Naar boven
Icoontje homepage
Home
Nieuws
PUBLICATIE VAN VOORGENOMEN VASTGOED- TRANSACTIE ONROERENDE ZAKEN
Algemeen

PUBLICATIE VAN VOORGENOMEN VASTGOED- TRANSACTIE ONROERENDE ZAKEN

Algemeen

Kampereiland Vastgoed N.V. is voornemens een vastgoedtransactie aan te gaan m.b.t. onroerende zaken met de gemeente Kampen.

In 2007 heeft de gemeente Kampen (hierna: ‘de gemeente’) besloten om het beheer van de gronden die gelegen zijn in het agrarisch gebied van het Kampereilanden omstreken te Kampen op afstand te zetten. De gemeente heeft hiertoe op 23oktober 2007 (onder meer) een nieuwe vennootschap, Kampereiland Vastgoed N.V. opgericht en bij akte van dezelfde datum alle registergoederen die in volle eigendom dan wel in eigendom bezwaard met een zakelijk beperkt recht (opstalrecht of erfpachtrecht) aan de gemeente toebehoren en gelegen zijn in het agrarisch gebied van het Kampereiland en omstreken te Kampen ingebracht in Kampereiland Vastgoed N.V. De gemeente is 100% aandeelhouder van Kampereiland Vastgoed N.V.

 

Als gevolg van een voor Kampereiland Vastgoed N.V. relevante wijziging in de fiscale wetgeving, welke voor de gemeente financieel nadelig is, hebben de gemeente en Kampereiland Vastgoed N.V. het voornemen om de gronden die bij Kampereiland Vastgoed N.V. in eigendom zijn weer terug over te dragen aan de gemeente. In dat kader is zekerheidshalve besloten om het voornemen tot het aangaan van deze overeenkomst tot overdracht van deze gronden op en rondom het Kampereiland, te publiceren. In deze publicatie wordt gemotiveerd waarom de gemeente als enige serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de gronden van Kampereiland Vastgoed N.V.

 

De onroerende zaak

Transactieomschrijving :  gronden op en rondom het Kampereiland

Kenmerk : 69896-2024

Kampereiland Vastgoed N.V. heeft het voornemen om alle registergoederen die in volle eigendom dan wel in eigendom bezwaard met een zakelijk beperkt recht (opstalrecht of erfpachtrecht) aan haar toebehoren en gelegen zijn in het agrarisch gebied van het Kampereiland en omstreken te Kampen (hierna: ‘de Objecten’) aan de gemeente (terug) over te dragen. Een kadastrale omschrijving van de Objecten kunt u inzien op www.officielebekendmakingen.nl.

 

De gemeente kwalificeert als enige serieuze gegadigde die in aanmerking komt voor deze eigendomsoverdracht. De objectieve, toetsbare en redelijke criteria die daaraan ten grondslag liggen zijn:

1)     Kampereiland Vastgoed N.V. is door de gemeente opgericht met als doel het beleggen van de door de gemeente ingebrachte Objecten teneinde de gemeente in de opbrengsten van de beleggingen te doen delen. Vóór 2007 was de gemeente eigenaar van de Objecten. De gemeente is sinds 2007 wel actief betrokken gebleven bij het beheer van de Objecten, onder meer door het formuleren van Kaderstellende beleidsregels ten aanzien van dit beheer.

2)     De gemeente is100% aandeelhouder van Kampereiland Vastgoed N.V. Op grond van de statuten van Kampereiland Vastgoed N.V. is overdracht van gronden aan derden niet mogelijk zonder voorafgaande toestemming van de gemeente.

3)     Als gevolg vaneen wijziging in fiscale wetgeving, zal Kampereiland Vastgoed N.V. per 1januari 2025 vennootschapsbelasting moeten gaan betalen, wat uiteindelijk financieel nadelig is voor de gemeente. Dit financieel nadeel kan worden afgewend door de beoogde (weder)overdracht van de Objecten aan de gemeente.

4)     Kampereiland kent een rijke historie. De gronden op en rondom Kampereiland worden reeds sinds de dertiende eeuw door de gemeente verpacht. Het wordt om die reden zowel door Kampereiland Vastgoed N.V. als de gemeente noodzakelijk geacht dat de Objecten eigendom blijven van de gemeente.

 

Gezien het voorgaande onderscheidt de gemeente zich objectief van andere gegadigden en Kampereiland Vastgoed N.V. stelt zich derhalve op het standpunt dat de gemeente daarom als enige partijaanspraak kan maken op de eigendomsoverdracht van de Objecten.

Procedure

Indien u zich niet kunt verenigen met dit voornemen, bijvoorbeeld omdat u vindt dat u ten onrechte niet als serieuze gegadigde voor de Objecten bent aangemerkt, dient u dit derhalve uiterlijk 21 dagen na publicatie om 23.59 uur kenbaar te maken (per e-mail) met een gemotiveerde toelichting aan info@destadserven.nl, onder vermelding van bovenstaand kenmerk ende transactieomschrijving.

Deze eerder genoemde termijn is een vervaltermijn. Bij gebreke van een tijdig en gemotiveerd bericht, vervalt het recht om u tegen het aangaan en uitvoeren van de overeenkomst tot overdracht van de Objecten aan de gemeente te verzetten en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. Kampereiland Vastgoed N.V. en de gemeente zouden immers onredelijk worden benadeeld, indienpas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn(en) alsnog tegen het voornemen en/of het aangaan van de overeenkomst zou worden opgekomen.

Informatie
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met info@destadserven.nl.

Aanmelden

Vul uw gegevens in om u aan te melden

Alle velden met een asterisk (*) zijn verplicht.

Bedankt voor uw aanmelding!
Oeps. er ging iets mis bij het versturen van het fomulier. Probeer het nog een keer. Blijft het probleem zich voordoen zijn we ook te bereiken via info@destadserven.nl

Gerelateerd nieuws

Algemeen

Start werkzaamheden hoogspanningsmasten Kampereiland

Algemeen

De komende tijd zullen er werkzaamheden verricht worden aan de bestaande hoogspanningsverbinding tussen Ens en Zwolle.

Lees dit artikel
Icoon lees meer
Beheer

Streekeigen landschapsbeheer op Kampereiland

Beheer
Algemeen

Om de biodiversiteit en het streekeigen landschap weer te vergroten, kan men streekeigen landschapselementen aanleggen.

Lees dit artikel
Icoon lees meer
Algemeen

Nieuw lid Raad van Commissarissen

Algemeen

Sinds februari heeft de Stadserven een nieuw lid mogen verwelkomen bij de Raad van Commissarissen.

Lees dit artikel
Icoon lees meer
Nieuwsoverzicht
Icoon lees meer

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Bedankt, uw emailadres is toegevoegd aan onze mailinglist!
Oeps. er ging iets mis bij het versturen van het fomulier. Probeer het nog een keer. Blijft het probleem zich voordoen zijn we ook te bereiken via info@destadserven.nl